Image visually summarizing text on the right

Møllebakken 52A - 8361 Hasselager

Elsker du også smagen af frisk hvidløg

Så skal du sætte de små sorter fed i jorden fra medio september og frem til november måned. Hvidløg er nemlig ikke  svære at dyrke, det kræver bare lidt tålmodighed fordi hvidløg tager omkring 10 måneder om at udvikle sig til et stort og smagfuldt fed.

Hvidløg er nemme at dyrke og smager fantastisk.

Sådan får du success med hvidløg i køkkenhaven...


Du kan sagtens sætte hvidløg i køkkenhaven. Som med alle andre sætteløg, skal du så hvidløg i efteråret og nyde dem i foråret. De mange små fed sættes i september og oktober med spidsen opad i ca. 7 cm dybde med 10 cm's afstand imellem. Planter du i rækker så skal der være en rækkeafstand på ca. 50 cm.

Hvidløg i drivhus

Det er muligt at dyrke hvidløg i drivhus og nogle gange høste tidligere, end hvis du dyrker i køkkenhaven.

Dyrkning af hvidløg i krukker

Hvis du ikke har ret meget plads kan du også plante hvidløg i krukker. I september - medio november måned sætter du fedene i en god krukke med pottemuld i 7 cm dybde.


Høst

Du kan nyde frisk hvidløg fra maj måned, hvor du kan begynde at høste de første løg, som snithvidløg til salat, supper, pasta retter m.m. Sidst i juni begynder hvidløgene at svulme og få størrelse og i løbet af juli bliver hvidløgsplantens blade gule og de er klar til høst.


Sorter af hvidløg

Hos Hobby Haven kan du købe de mest hårdføre og smagfulde sorter af sættehvidløg, som passer til det danske klima. Vi har både økologiske hvidløgssorter men også konventionelle sorter.


Vi sælger følgende sorter: 

Messidrome, Thermidróme, Therador, Vigor, Germidour