Image visually summarizing text on the right

Møllebakken 52A - 8361 Hasselager

Få dine planter til at stråle med vores naturlige og organiske gødninger.  


Vores erfarne gartnere har håndplukket de bedste gødninger som Ecostyle, Osmo og Gro Green, så du kan opnå de bedste resultater med dine planter.

Vælg fra vores brede udvalg af gødningstyper, designet til forskellige planter og jordtyper. Hos Hobby Haven hjælper vi dig med at pleje dine planter på bedste vis. 

Det er vigtigt at give din planter næring


Gødning er vigtigt for planter, fordi det giver dem de nødvendige næringsstoffer, de har brug for at vokse, blomstre og producere frugt eller grøntsager. Disse næringsstoffer inkluderer nitrogen, fosfor, kalium og andre mikronæringsstoffer som jern, kobber og zink.

Mange planter vokser i jorden, der er fattig på næringsstoffer, og selvom nogle planter kan tage op næringsstoffer fra luften eller andre kilder, er gødning stadig vigtigt for at sikre, at de får alt, hvad de behøver for at trives og blive sunde.

Uden tilstrækkelig gødning kan planterne have en langsommere vækst, være mere modtagelige over for sygdomme og skadedyr, og kan ikke producere så meget frugt eller grøntsager. Så gødning er afgørende for at opretholde en sund og frodig have eller indendørs planter, og ved at vælge kvalitetsgødning kan du være sikker på, at dine planter får den bedst mulige pleje og næringsstoffer.

Hvor ofte man skal gødske planter, afhænger af flere faktorer 

Såsom hvilken type plante det er, dens størrelse, og hvilken type gødning man bruger. Generelt anbefales det dog at gødske planter regelmæssigt i vækstsæsonen, som typisk strækker sig fra forår til efterår.

For de fleste stueplanter og indendørs planter anbefales det at gødske dem ca. hver anden uge i vækstsæsonen. Nogle større planter kan dog have brug for mere gødning og kan gødskes hver uge eller hver tredje uge. Det er også vigtigt at følge anvisningerne på gødningsproduktet, da dosering og hyppighed kan variere.

I haven varierer gødningsbehovet også afhængigt af plantetypen. Generelt anbefales det at gødske blomstrende planter og grøntsager en gang om ugen i vækstsæsonen. Buske og træer kan have brug for mindre hyppig gødning, ca. hver måned eller hver anden måned, afhængigt af størrelse og type.

Det er også vigtigt at huske på, at overdreven gødning kan være skadeligt for planterne og kan føre til forbrænding af rødderne eller overvækst af blade på bekostning af blomster eller frugter. Derfor er det vigtigt at følge anvisningerne på gødningsproduktet og ikke overgødske dine planter.