Image visually summarizing text on the right

Møllebakken 52A - 8361 Hasselager

Hvidkål - Brassica oleracea var. Capitata

29,95 kr. 

Varenummer: SW10037
Hvidkål - Brassica oleracea var. Capitata
Dyrk hvidkål i køkkenhaven.

Endnu en uundværlig kål i det nordiske køkken. Den bliver ca. 30 cm høj og kan fylde op til 70 cm i diameter. Selve hovedet bliver gennemsnitlig 15 cm i diameter. Denne hvidkål er af sorten vinterhvidkål, og egner sig dermed til opbevaring.

Dyrkningsvejledning: 

Hvidkål kan dyrkes på alle jorder, blot der er god forsyning med næringsstoffer og vand. Disse krav opfyldes bedst på en lerholdig jord. Det er en fordel at forberede pladsen hvor hvidkålen skal stå med et lag kompost eller beriget spagnum.


Husk at kål har brug for gødning og vand i hele vækstperioden. Hvis hvidkålen tørkestresses i vækstperioden bliver hovederne små. Læg evt. lidt flis, kompost eller fiberdug omkring rodstænglen for at undgå angreb af kålfluen (som giver kålbrok) og for at holde jorden fugtig nedenunder. Man bør også forebygge kålbrok med sædskifte med f.eks. vores selleri eller porre. Hvis kålene angribes for hårdt af kålsommerfuglens larver bør de simpelthen fjernes.


Anvendelse: 

Når du ønsker at spise groft, er hvidkål et hit. Brug den i wok-maden sammen med andre danske grøntsager, i coleslaw eller som ”gammeldags” stuvet hvidkål.

Indhold i bakken: 10 små planter

Sælges kun så længe lager haves i perioden april/maj - juni 

0 af 0 bedømmelser

Skriv en anmeldelse!

Del dine oplevelser med andre kunder.