Image visually summarizing text on the right

Møllebakken 52A - 8361 Hasselager


Er det for tidligt at plante tomater og agurker ?Ja, du skal vente, indtil det bliver varmere, vil vores gartneres svar næsten altid være. Vi giver dette svar til rigtig mange kunder i butikken, når de besøger Hobby Haven i april og maj måned.

 

Men hvorfor sælger vi så disse planter når det er for koldt?

Det gør vi fordi kunderne efterspørger tomater og agurkeplanter. Derfor forsøger vi også at informerer vores kunder om, hvad de skal være opmærksomme på hvis de vælger at købe planter som agurker, tomater, auberginer, peberfrugter, chilier og meloner tidligt på sæsonen.

Plant i drivhuset
 

Hvis du ikke kan vente og vil være den første til at høste lækre tomater eller sprøde agurker og en stærk chili til aftensmaden, så er det nu, du skal starte med at plante dem i drivhuset.
 

Hvis dit drivhus er opvarmet, er der ingen grund til bekymring. Hvis det ikke er opvarmet er det vigtigt at være opmærksom på følgende vigtige ting:
 

  • Pas på med nattemperaturer under 5 grader.
  • Undgå at vande for meget.
  • Åbn vinduerne, når solen varmer temperaturen op over 25 grader.

 

Planterne er meget følsomme og kræver en del varme for at trives og varmen er vigtig, både i luften og i den fugtige jord, du planter dem i. Hvis jorden er for kold, kan planterne udvikle svampesygdomme.


Plant altid agurkeplanterne højt

Plant agurkerne højt for at beskytte det mest sårbare sted på planten, rodhalsen, især for agurker og meloner. Tomater er lidt mindre følsomme, men jeg anbefaler stadig at plante dem i samme højde, som de er vokset frem i hos os.

 

Hvis det bliver koldt, skal du flytte planterne indendørs. Det er ikke altid praktisk muligt at flytte dem frem og tilbage. Har du netop købt nye planter og endnu ikke plantet dem ud, så hold dem indendørs, hvor de kan få masser af lys og varme."

 

Vent med at plante dem ud i drivhuset, indtil temperaturen – især nattetemperaturen – stabiliserer sig over 5-8 grader, er vores bedste råd. Agurker er mere sarte og skal helst være over 10 grader om natten.Udskriv
Loading...
neonlines-configurator.product-box.upload-text