Image visually summarizing text on the right

Møllebakken 52A - 8361 Hasselager

Blåbærbuske

Elsker du også blåbær, så skal du måske prøve at dyrke dine egne blåbær i haven?

Blåbærbuske er nemme at holde i haven og give ofte et stort udbytte. Blåbærplanter trives bedst i sur, fugtig jord og i skyggefulde områder. Det er derfor vigtigt at vande i tørre perioder. 

Blåbærbuske er flerårige planter, der kan vokse op til 1-2 meter høje og producerer store mængder af bær. Disse bær er rige på antioxidanter, vitaminer og mineraler, og kan bruges i en lang række madretter eller spises direkte fra busken.

Læs mere om blåbær i haven nederst på siden, eller kom forbi butikken, hvor du kan se hele udvalget og få vejledning af vores gartnere. 


Bestøvning af blåbær

Vi anbefaler at man har 2 eller flere forskellige sorter af blåbær i haven, da det normalt giver flest bær at krydsbestøve, selvom blåbærplanter egentlig er selvbestøvende. 

Måske har du hørt om 'ægte blåbær' 'amerikanske blåbær' og lignende? 

I Danmark har vi vilde blåbær i naturen, som nogle kalder ægte blåbær. Det er en lav plante, med små blå bær, der nogle gange bruges som bunddække i haver. Amerikanske blåbær er en sort med store bær, som er lyse inden i, i stedet for blå. Begge dele, og alle de andre blåbær sorter, smager fantastisk og egner sig til madlavning af al slags.

Loading...
neonlines-configurator.product-box.upload-text